Monday, February 13, 2006

İstanbul da Jazz Keyfi


Cuma akşamı İstanbul Jazz Center’a gittik. Kerem Görsev’i ve yurt dışından gelen farklı konuklarını, keyifli bir şekilde dinlemek istiyorsanız, burası tam size göre bir jazz mekanı (bizim gittiğimiz akşam Allan Harris sahne aldı).
Ortaköy Caddesi üzerinde bulunan jazzcenter, gösterişten uzak, sade ama bir okadar da şık bir mekan. Büyüklük olarak çok ideal. Sahne her taraftan çok rahat bir şekilde izlenebiliyor. Salı günleri “girls night out” (kızlar dışarda) gecesi yapmışlar bu yüzden bayanlar giriş ücreti ödemiyorlar!!!
Gelelim haftasonun bir diğer güzel gününe;
Cumartesi günü Jane Austen’in kitabından sinemaya uyarlanan “Love and prejudice” (aşk ve gurur) filmine gittik.
Başrollerini Keira Knightley ve Matthew MacFayden’in oyanadığı filmi çok beğenmedim. Film aşk filmi olmasına rağmen ağır temposu yüzünden ilgimi çekmedi. Ancak filmin soundtrack’ini ve çekim yerlerini çok beğendiğimi söylemeden edemeyeceğim. Klasik müzik eşliğinde şatolar ve lüks yaşam görüntüleri muhteşemdi.
Birde o devirde yaşayan bayanların iyi bir evlilik yapabilmeleri için resim yapmak, nakış işlemek veya piyano çalmak gibi yeteneklerinin bulunması gerekliymiş. Hoş başrol oyuncusunun kitap okumak ve sivri dili dışında bir yeteneği olmamasına rağmen beş kız kardeş içersinden en iyi evliliği o yaparak mutlu sona erdi. Birde filimde subay olayı vardı. Pek bir şey anlamadım. Kızkardeşlerin en küçük iki tanesi subaylar için çıldırıyorlardı. Neyse filimden anladığım kadarıyla, o dönemde evlenmek için her yolun mübah olduğu!!!


Sırada görmek istediğim iki film var, “bir geyşanın anıları” ve “kanıt” ...
Pazar günü Anadolu yakasında güzel bir kahfaltı yaptık. Dönüşte enteresan bir tablo vardı. Anadolu yakasında lapa lapa yağan kar, köprüyü geçince yerini sulu kara bıraktı ve Ataköy’e yaklaşınca güneş açtı. Tabiki burası İstanbul, büyük bir il, halkına tüm doğa olaylarını aynı anda yaşatabiliyor...!!!

0 comments:

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html