Thursday, March 9, 2006

Teşekkür-İstanbul Jazz Center-Parıldayan Kadehler


Öncellikle Bezen ve Adil Hindistan’a beni linklerine ekledikleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca Yıldızada bu blogu kurmam için gösterdiği üstün çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Bezen ve Adil Hindistan’ın katıldıkları etkinliklerle ilgili yorumları gerçekten süper ve yaptıkları kitap yorumları artık benim için bir köşe yazısını okumak kadar güncel oldu.
NY’da en kısa sürede görüşmek ve tanışmak üzere diyorum.

İSTANBUL JAZZ CENTER

Salı gecesi yine İstanbul Jazz Center’a gittik. “Ladies night out” olduğu için bayanlardan giriş ücreti almıyorlar. Daha öncede bahsetmiştim, keyifli ve jazz müzik dinlemek için çok uygun bir yer, sigara dumanına boğulmuyorsunuz, ortam basık ve çok karanlık değil. Gittiğimiz gece, Aytek Şermet ve Business Band çalıyordu (bu arada Salı geceleri, müzikle ilgilenen iş adamları çalıyor) ayrıca dinleyicilerden bir bayan, iki parça seslendirdi ses tonu Nathalie Cole’a çok benziyordu. Bizim için güzel bir sürpriz oldu.
Arkadaşlarımızdan birinin evlilik kararını desteklemek ve kadeh kaldırmak ( + “job stress!!!” atmak) için oradaydık. Bu arada kadeh deyincede aklıma, Radikal Gazetesinde bu sabah okuduğum bir haber geldi. Haberde ortaya atılan fikir enteresan geldiği için yazının tamamını ekleyeceğim.

Aslında, romantik bir ortamda çıkartılan kadeh seslerinin veya meyhane masasında meyhane kültürüne uygun olarak üç defa vurulan rakı kadehlerinin çıkardıkları sesleri daha çok tercih ederim ama dostlarınız uzakta olunca parıldayan kadehlerde hiç fena olmaz hani...:-)

KADEHİNİ KALDIRMADIN!!!
AA - LONDRA - Uzak da olsan şerefe... Çiftler artık birbirlerinden uzaktayken bile 'karşılıklı' kadeh kaldırabilecek. ABD Massachusetts Institute of Technology'de çalışan iki araştırmacının tasarladığı 'sevgiyle parlayan kadehler', likit algılayıcılar ve radyo teknolojisiyle donatılmış olduğu için, uzaklık sorun değil. Çiftlerden biri kadehi aldığında, öteki kadehteki kırmızı ışık salan diotlar kadehi kırmızıya boyuyor, kadehi dudağına götürdüğünde ise öteki kadeh ışık saçıyor. Yüksek teknoloji ürünü kadehler, gelecek ay piyasaya sürülecek.

0 comments:

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html