Tuesday, September 14, 2010

Sünnet Gölü

Sünnet Gölünü beğendim. Etrafında 4,5 km'lik yürüyüş parkuru var. Göynükten geliyorsanız yol biraz bozuk. Gölden çıkınca Bolu tarafında olan yol biraz daha iyi.
Yolda kamp kuranlara denk geldik. Pek keyifliydiler.:-)
Gölün kıyısında bir motel var. Gereksiz yere çok pahalı, hizmet kalitesi düşük, ayrıca doğaya uygun olmayan korkunç bir iç mekan dekoru var. Fiyonklu kumaş kaplı iskemleler, en son görmek istediğim şey. Birde dinlemek için gidilen bir yerde kim akşamları org müziği dinlemek ister ki.
Hadi piyano olsa, eski türk sanat müziği eserleri çalınsa anlayacağım ama org bu yahuuu...olcak şey değil...:-(

Bolu -Göynük arasında ise bundan daha kötüsü yok artık dedittiren bir doğa otel var. (Çok daha kötüleri varda bu otel orman içinde olmasından dolayı daha bir eksi puan alıyor).Korkunç. Tabiata bu kadar zarar verilebilir. 4-5 katlı bir beton yığını, enlemesine ve boylamasına kocaman birşey. Kimbilir kaç ağacın kesilmesine neden olmuştur. Ahhhhh, ahhh, kimde kabahat belli değil.

Neyse yolunuz düşerse bu göle uğrayın derim. Gölün sonunda köprü var onun arkasında da sanıyorum mehmedin yeri... ağaçlardan pek göremedik. Nasıl bir yer bilmiyorum bu yüzden de tavsiye edemiyorum, ama biraz daha ekonomik olabilir.










Dağ ve orman köylerinin ahşap cumbalı evlerini seyrederek yol aldığınız bölgede Bolu-Göynük yolunun 84. km.sinden ayrılan 13 km.lik orman yolu ile ulaşılan 18 hektar büyüklüğündeki Sünnet Gölü, deniz seviyesinden 820 metre yükseklikte yer alıyor. Çevresini karaçam ağaçlarının kapladığı nazar boncuğu renkli gölün derinliği 22 metre. Doyumsuz güzellikteki kış manzarasını seyretmeye gelenlerin çoğunlukta olduğu bu gölde avlanmak, balıkların büyüyüp çoğalmasına imkan vermek amacıyla şimdilik yasak. Buna rağmen gölde mercan ve alabalık bulunuyor.
Su seviyesinin yükselmesi ile göl içinde bütünü su altında kalan ağaçlar ve yosun türlerinin gizemli bir atmosfer yaratmış. Bu ürkütücü ve vahşi görüntüyü içine alan göl kıyısındaki tesislerde dinlenebilir yemek yiyebilirsiniz. Çevre temiz dağ havasında kondisyon depolamak için uygun yürüyüş yollarına da sahip.
kaynak: sihirlitur.com

0 comments:

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html