Tuesday, May 2, 2017

Akgöl- Sinop

Sonunda yeni bir makine aldım. Henüz alışma safhasındayım. Çok iyi kullanamıyorum. Zamanla alışacağız birbirimize ...:-)
Sinop gezisi çok güzeldi. Şansımıza hava nefisti ve bizede bol bol gezmek kaldı. Akgöl Sinop’un Ayancık ilçesinin sınırlarında bulunuyor. Ayancık yolunun 30’uncu kilometresinden Akgöl sapağından giriliyor ve yaklaşık 5 kilometrelik bir yolculuk sonrasında Akgöl’e ulaşılıyor.
Akgöl deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikte bulunuyor ve heryanı ormanla çevrili. Bu bölge de çoğunlukla köknar, meşe, gürgen, kayın, dişbudak, karaağaç ve kavak bulunuyor. Ağaç denizi olarak nitelendirilen Çangal Ormanları, Ayancık, Türkeli ve Boyabat yörelerini kaplıyormuş. Gerçektende Orman Denizi... İnanılmaz güzellikte yemyeşil bir yol. Hatta göle gidergen ceylan gördük ama o zıp zıplayarak bizden kaçtı. Akgöl, yemişli deresi'nin ağzının kapatılması ile set gölü olarak oluşmuş. Yukarıda olması  sebebiyle tıpkı Sülüklügöl gibi kışın donuyormuş. Footoğraflarını gördüm o zamanda güzel.
Yinede köknar ağaçlarıyla çevrili olması yerdeki yabani mol sümbüller, şarıl şarıl akan su ve henüz piknikçilerin akın etmediği bir mevsim olması nedeniyle Mayıs en güzel ayı olmalı diyorum.
Burada mesire yerleri var tabi ki!!! 

Aklınızda bulunsun giderseniz biraz uzun zaman ayırın, gölün etrafında yürümek zamanınızı alıyor. Yürüyün çünkü sapsarı papatyalar, çuhaya benzeyen sarı çiçekler, mor çiçekler, diğer bütün çiçekler ayaklarınızın hemen yanı başında size eşlik ediyor olacak. :-) 

Şanslıydık hiç piknikçi yoktu... Çılgın gibi çaldıkları müzikte yoktu. Dolayısıyla bizde istediğimiz şarkıyı mırıldanarak keyifli uzun bir yürüyüş yapdık.

Bu gezide Sabahattin Ali'yi anıyor olacağım ve onun eserlerinden yapılmış şarkılarda bu yazıları okurken size eşlik etsin...

https://www.youtube.com/watch?v=TB2zfHMxV74 

ÇOCUKLAR GİBİ
bende hiç tükenmez bir hayat vardı
kırlara yayılan ilkbahar gibi
kalbim hiç durmadan hızla çarpardı
göğsümün içinde ateş var gibi
başını göğsüme sakla sevgilim
güzel saçlarında dolaşsın elim
bir gün ağlayalım, bir gün gülelim
sevişen yaramaz çocuklar gibi
hissedince sana vurulduğumu
anladım ne kadar yorulduğumu
sakinleştiğimi durulduğumu
denize dökülen bir pınar gibi
başını göğsüme sakla sevgilim
güzel saçlarında dolaşsın elim
bir gün ağlayalım, bir gün gülelim
sevişen yaramaz çocuklar gibi
sözün şiirlerin mükemmelidir
senden başkasını seven delidir
yüzün çiçeklerin en güzelidir
gözlerin bilinmez bir diyar gibi
başını göğsüme sakla sevgilim
güzel saçlarında dolaşsın elim
bir gün ağlayalım, bir gün gülelim
sevişen yaramaz çocuklar gibi







0 comments:

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html